Dienst Vreemdelingenrecht en Internationaal Familierecht van het Agentschap Integratie en Inburgering ondersteunt het werkveld in Vlaanderen en Brussel om de rechtspositie van vreemdelingen te erkennen en toe te passen. Dat doen we met:

  • PUBLICATIES: online info en databank rechtspraakNieuwsbrief vreemdelingenrecht en internationaal familierecht; Tijdschrift voor Vreemdelingenrecht
  • VORMING: open aanbod en aanbod op vraag (zie vormingen)
  • BEGELEIDING: expertise-ondersteuning op maat van organisaties en problematieken
  • HELPDESKADVIES: advies over specifieke toepassingsvragen (lees eerst onze online info)

Contact voor juridisch helpdeskadvies: 02 205 00 55

AgII helpdesk 02-2050055

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Toets 1: Vreemdelingenrecht

9-12.30
9-12.30
9-12.30
9-12.30
9-12.30
= alle verblijfsstatuten (gezinshereniging, EU-verblijf, ...), verblijfsdocumenten, toegang tot werk en sociale en medische rechten en inburgering per verblijfsstatuut, uitwijzing, reisdocumenten, Belgische nationaliteit, ... Geen e-mail advies.
Toets 2: Internationaal Familierecht
9-12.30
 
 
9-12.30
= welk recht geldt op internationale familiesituaties: geboorteakten, huwelijk, naam,... Deze vragen kan je ook mailen aan juridesk[at]integratie-inburgering.be

VwV infolijn asielrecht 02-2254411

9-12.30
 
 
9-12.30
= Juristen van Vluchtelingenwerk Vlaanderen geven advies over asielprocedure en asielopvang

 

Ook andere organisaties geven gespecialiseerd juridisch helpdeskadvies over thema's, voor doelgroepen, of in een regio. Bijvoorbeeld:

 

Algemeen contact voor juridische vorming, publicatie, overleg (NIET voor helpdeskadvies)

  • Voor ANDERE aspecten van onze dienstverlening vind je andere contactgegevens van de dienst VIF van het Agentschap Integratie en Inburgering in de individuele publicaties, op de fiches van de respectieve vormingsactiviteiten, of in mails voor overleg. In laatste instantie is er het algemeen onthaal van het AgII op 02 701 79 00 (NIET voor individueel helpdeskadvies, ENKEL voor vragen over publicaties, vorming, overleg).
  • Voor lokale ondersteuning in de stad Antwerpen verwijzen we door naar Atlas - Infopunt verblijf en rechtspositie, en in de stad Gent verwijzen we gedeeltelijk door naar Infopunt Migratie van dienst burgerzaken Gent.
     

Heb je een klacht over onze dienstverlening?

Ben je niet tevreden over de dienstverlening van het Agentschap Integratie en Inburgering? Zeg het ons via het online formulier.

Wij onderzoeken jouw klacht. Hoe dit onderzoek verloopt, lees je in het klachtenreglement.

 

Extra informatie