Wil je meer diversiteit in je vereniging? Is er al veel diversiteit en wil je er op een goede manier mee omgaan? Deze 10-tips-vorming neemt je mee op weg.

Iedereen die geïnteresseerd is in dit thema.

Vrijdag 1 december 2023, van 09u30 tot 11 uur.

We bieden deze vorming digitaal aan. Enkele dagen vóór de sessie ontvang je een link waarmee je deze training kan volgen.

Gratis.

Deelnemen aan het verenigingsleven bevordert de integratie bij nieuwkomers. Sommige verenigingen vragen zich af hoe ze een weerspiegeling kunnen zijn van de diversiteit in hun regio. Andere verenigingen (bijvoorbeeld sportclubs) ervaren nu al meer diversiteit in hun ledenbestand, maar weten niet altijd hoe daarmee om te gaan.

Zijn dat uitdagingen waar je als professional of vrijwilliger mee te maken krijgt? In deze vorming krijg je antwoorden aan de hand van tien tips.

Wat komt er aan bod?

  • Je leert hoe je de drempels voor nieuwkomers kan verlagen.
  • We staan stil bij het omgaan met verschillen in de werking van een vereniging. Hoe ga je om met nieuwe vragen en diversiteitskwesties? Wat doe je met anderstaligheid in je vereniging?
  • Je leert meer over het onthaal van anderstalige leden en hoe je met hen communiceert.
Agentschap Integratie en Inburgering
Anit Vissers

Feedback
Om onze dienstverlening te blijven verbeteren, vragen we enkele dagen na de vorming jouw feedback via e-mail. Via een online vragenlijst peilen we naar jouw tevredenheid over deze vorming.