Hoe spreek je Nederlands met iemand die de taal nog leert? Wat kan je doen om de communicatie vlot te laten verlopen?  Hoe maak je van een gesprek een oefenkans Nederlands voor de anderstalige? Welke factoren hebben een invloed op het leren van een andere taal?  Welke trajecten bestaan er allemaal om Nederlands te leren in Vlaanderen? In deze vorming krijg je praktische tips en handvatten mee om vlot mondeling en/of schriftelijk te communiceren met anderstaligen en laagtaalvaardigen. Deze worden tijdens de vorming toegepast in oefeningen.

Dinsdag 21 januari 2020, van 19.00 tot 21.00 uur

Dienstencentrum De Braambeier (Rode Lokaal, 1e verdiep) – Loppemsestraat 14A, 8210 Zedelgem. 

Gratis

Reeks van 22 vormingen ter ondersteuning van vrijwilligers en buddies die werken met vluchtelingen/nieuwkomers. De vormingen gaan door tussen 1 oktober 2019 en 30 maart 2020.

Het Streekfonds West-Vlaanderen, het Agentschap Integratie en Inburgering en de Provincie West-Vlaanderen nodigen je graag uit voor hun vormingenreeks ter ondersteuning van vrijwilligers en buddies die werken met vluchtelingen/nieuwkomers. Beroepskrachten die vrijwilligers ondersteunen zijn ook welkom, al is de vorming wel steeds op maat van vrijwilligers. De reeks bestaat uit 22 vormingen, verspreid over West-Vlaanderen. De vormingen gaan door tussen 1 oktober 2019 en 30 maart 2020. De vormingen beginnen altijd om 19 uur stipt. Verschillende thema’s komen aan bod. Deelname is gratis. We vragen je wel om op voorhand in te schrijven. Je kunt inschrijven voor 1 of meerdere vormingen naar keuze.

Agentschap Integratie en Inburgering

Dit vormingstraject is gericht naar vrijwilligers en buddy’s. Het is een samenwerking tussen Agentschap Integratie en Inburgering, Provincie West-Vlaanderen en Het Streekfonds West-Vlaanderen.

 

Meer info vind je op de website van provincie West-Vlaanderen.

Voor vragen kan je terecht bij lobke.roygens@west-vlaanderen.be of dries.casier@integratie-inburgering.be.

 

Schrijf je in