Een beknopt overzicht van de belangrijkste verblijfsmogelijkheden voor vreemdelingen (halve dag).

Professionals die in hun werking concreet met vragen van vreemdelingenrecht in aanraking komen. Ook vrijwilligers bij een hulporganisatie kunnen deelnemen (eerste 5 kunnen gratis inschrijving vragen). Voorkennis is niet vereist. Bij twijfel over doelgroep of voorkennis, neem gerust contact op.

Ben je op zoek naar een meer diepgaande en uitgebreide vorming met betrekking tot verblijfsstatuten, waarbij ook het recht op werk en OCMW-steun aan bod komt? Bekijk dan in ons vormingsaanbod de 'Tweedaagse basisvorming verblijfsrecht’.

Deze vorming is geannuleerd wegens de covid-19 pandemie (oorspronkelijk was deze vorming voorzien op 6 oktober, dan verplaatst naar een grotere zaal op 29 oktober 2020, en uiteindelijk afgelast).

VAC Gent - zaal 21.04 - Jacob van Artevelde, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent

25 euro (Ben je vrijwilliger? Vraag je gratis deelname.)

Kom je in aanraking met vreemdelingen en verblijfsdocumenten in je dagelijkse praktijk, maar heb je nog geen kennis van de verblijfsstatuten? In deze vorming krijg je een overzicht van de belangrijkste verblijfsgronden in België en leer je hoe je deze kan herkennen.

Na deze vorming:

  • begrijp je het onderscheid tussen reguliere gronden, beschermingsgronden en uitzonderingsgronden voor verblijf
  • situeer je de vreemdeling binnen dit overzicht van verblijfsgronden
  • herken je de meest voorkomende procedure- en verblijfsdocumenten
  • gebruik je de website www.vreemdelingenrecht.be en andere relevante websites en weet waar je terecht kan met concrete vragen.
Agentschap Integratie en Inburgering
Filipe Van Huylenbroeck

Feedback 
Om onze dienstverlening te blijven verbeteren, vragen we enkele dagen na de vorming jouw feedback via e-mail. Via een online vragenlijst peilen we naar jouw tevredenheid over deze vorming.