In elke gemeente of regio krijgen gemeenteambtenaren te maken met knelpunten in het internationaal familierecht. Een expert in het familiaal IPR bespreekt deze knelpunten met jullie, geeft een aantal basisprincipes van het IPR mee, en gaat na wat jullie van onze dienstverlening verwachten.

Gemeenteambtenaren die beroepshalve te maken krijgen met IPR-vragen.

Overeen te komen

Overeen te komen

250 euro per dagdeel
  • Een Turkse vrouw en haar Belgische man wonen in België.  Tijdens een kort verblijf in Turkije scheiden ze.  Is deze echtscheiding geldig in België?
  • Een Nederlandse man wil in België een kind erkennen. Kan de Belgische ambtenaar van de burgerlijke stand een erkenningsakte opmaken? Welk recht moet hij daarbij toepassen?
  • Een Belgische vrouw heeft een relatie met een Russische vrouw. Kunnen de vrouwen in België in het huwelijk treden?

Werk je als gemeenteambtenaar bij de burgerlijke stand, dan klinken dit soort vragen je wellicht bekend in de oren.

Het Internationaal Privaatrecht (IPR) geeft een antwoord op deze vragen.

We beginnen de intervisie met een inleiding in de basisprincipes van het IPR. Daarna bespreken we knelpunten waarmee jij als ambtenaar in je werk te maken krijgt. We willen ook graag weten welke ondersteuning jij van ons verwacht, zodat we onze dienstverlening daarop kunnen afstemmen.

Agentschap Integratie en Inburgering
Sanne Konings en Joke Kusters, Dienst vreemdelingenrecht en internationaal familierecht (Agentschap Integratie en Inburgering)

Neem contact op met Sanne Konings of Joke Kusters