Migreren is een heftige ervaring, die kan zorgen voor angst, stress, gevoelens van onrecht en machteloosheid. Deze vorming geeft inzicht in wat dit voor de nieuwkomer betekent en hoe jij hierbij gepast kan ondersteunen.

Vrijwilligers of eerstelijnsmedewerkers die mensen die recent migreerden, ondersteunen. 

Donderdag 21 september 2023, van 10.00 tot 11.30 uur.

We bieden deze vorming digitaal aan. Enkele dagen vóór de eerste sessie ontvang je een link waarmee je deze training kan volgen.

Gratis

Je land ontvluchten voor oorlogsgeweld is een heftige ervaring, die kan zorgen voor angst, stress, gevoelens van onrecht en machteloosheid. 

De verhalen van de mensen die jij begeleidt kunnen ook een impact hebben op je eigen gemoed.   

Het is niet altijd eenvoudig om het gesprek hierover aan te gaan of om met de emoties om te gaan. Wat zeg je wel, wat zeg je niet? Hoe geef je ruimte aan mensen om hun verhaal te doen en hoe bewaak je daarbij je eigen grenzen? Naar wie kan je doorverwijzen en bij wie kan je zelf terecht?  

Wat komt er aan bod?  

  • Je krijgt tips om zorg te dragen voor zowel je eigen mentale welzijn als die van wie je begeleidt.  
  • Je leert over de balans in het leven van een vluchteling, hoe spanning zich uit en wat jij kan doen om iemand te ondersteunen. Je doet misschien al meer dan je denkt!  

Na de vorming kan je ook verder aan de slag met onze brochure ‘slecht slapen, piekeren, stress’ voor anderstaligen. 

Agentschap Integratie en Inburgering
Stijn Tondeur

Feedback
Om onze dienstverlening te blijven verbeteren, vragen we enkele dagen na de vorming jouw feedback via e-mail. Via een online vragenlijst peilen we naar jouw tevredenheid over deze vorming.