Deze vorming maakt deel uit van een reeks van 22 vormingen ter ondersteuning van vrijwilligers en buddies die werken met vluchtelingen/nieuwkomers.

Dit vormingstraject is gericht naar vrijwilligers en buddy’s.

Maandag 10 februari 2020, van 19 tot 21.30 uur

Zaal ‘Mijn Brugge’ – Paviljoen gelegen tussen Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade 2) en Stationsplein, 8000 Brugge. 

Gratis

Discriminerende en racistische uitspraken zijn helaas niet uitzonderlijk. We horen ze in de media, op familiefeesten, van buren, collega’s, …. 

Wat zijn achterliggende oorzaken van dergelijke uitspraken? Is racisme individueel of ook institutioneel? Hoe kunnen we constructief reageren wanneer we geconfronteerd worden met discriminerende uitspraken?

Deze vorming biedt enkele verhelderende inzichten en een eerste oefening.  Om de vorming zoveel mogelijk op maat voor te bereiden vertrekken we vanuit bestaande voorbeelden waarbij de deelnemers geconfronteerd werden met discriminerende uitspraken. We verzamelen deze input op voorhand.

Agentschap Integratie en Inburgering, Provincie West-Vlaanderen en Het Streekfonds West-Vlaanderen

Reeks van 22 vormingen ter ondersteuning van vrijwilligers en buddies die werken met vluchtelingen/nieuwkomers. De vormingen gaan door tussen 1 oktober 2019 en 30 maart 2020.

Het Streekfonds West-Vlaanderen, het Agentschap Integratie en Inburgering en de Provincie West-Vlaanderen nodigen je graag uit voor hun vormingenreeks ter ondersteuning van vrijwilligers en buddies die werken met vluchtelingen/nieuwkomers. Beroepskrachten die vrijwilligers ondersteunen zijn ook welkom, al is de vorming wel steeds op maat van vrijwilligers. De reeks bestaat uit 22 vormingen, verspreid over West-Vlaanderen. De vormingen gaan door tussen 1 oktober 2019 en 30 maart 2020. De vormingen beginnen altijd om 19 uur stipt. Verschillende thema’s komen aan bod. Deelname is gratis. We vragen je wel om op voorhand in te schrijven. Je kunt inschrijven voor 1 of meerdere vormingen naar keuze.

Meer info vind je op de website van provincie West-Vlaanderen.

Voor vragen kan je terecht bij lobke.roygens@west-vlaanderen.be of dries.casier@integratie-inburgering.be.

 

Schrijf je in