Ontdek de projectvoorstellen rond diversiteit van je eigen, maar ook andere lokale besturen. Laat je inspireren voor je eigen lokaal integratiebeleid. Opgelet: wegens de huidige coronasituatie en de verwachte besmettingspiek eind januari laten we dit event digitaal doorgaan. De netwerkreceptie verdwijnt uit het programma.

  • Deelnemers aan het 7-daags vormingstraject
  • Medewerkers van de deelnemende gemeenten en steden
  • Lokale mandatarissen van de deelnemende gemeenten en steden
  • Beleidsmakers uit de deelnemende gemeenten en steden
  • Betrokken consulenten integratie van het AgII

Donderdag 3 februari 2022, van 14 tot 16.30 uur.

Digitaal via Teams

Je ontvangt via mail een Teams-uitnodiging van Noëmie Abts voor deelname op 3/02.

Gratis

Hoe werken Vlaamse steden en gemeenten aan een inclusief integratiebeleid? Welke lokale noden en uitdagingen willen zij de komende jaren aanpakken?

In maart 2021 startte een vormingstraject voor lokale integratiemedewerkers bij het Agentschap Integratie en Inburgering, in samenwerking met VVSG. De deelnemers kregen heel wat denkkaders, werkmodellen en tools aangereikt om een inclusief integratiebeleid voor hun gemeente of stad uit te tekenen.

Op donderdag 3 februari 2022 stellen de deelnemers hun eindopdracht voor: een projectvoorstel dat inspeelt op de lokale uitdagingen en noden rond diversiteit.

Laat je op dit slotevent inspireren door de diverse projectvoorstellen. Wissel je vragen en ideeën uit met andere lokale mandatarissen, medewerkers en beleidsmakers.

Programma:

14 - 14.15 uur: Welkomstwoord en programmavoorstelling

14.15 - 16 uur: Beluister enkele project pitches. Ga in gesprek over de projectvoorstellen lokaal integratiebeleid met de deelnemers van het traject, andere mandatarissen, medewerkers en beleidsmakers.

16 - 16.30 uur: Plenaire afsluiter

Agentschap Integratie en Inburgering
Noëmie Abts, consulent integratie