Samenwerken met mensen van andere origine betekent geconfronteerd worden met andere culturele en levensbeschouwelijke gewoontes. Sommige van die gewoontes kunnen we makkelijk begrijpen, andere zaken stoten ons eerder tegen de borst. Het betekent dus ook dat we meer te weten komen over ons eigen referentiekader: wat vinden we zelf normaal, beleefd en respectvol, of net onhygiënisch of vreemd? 
Klopt het dat we meer delen dan we denken? En wat bindt ons dan? Is het waar dat iedereen stereotypen en vooroordelen heeft, en hoe gaan we hier dan best mee om? 
In deze vorming geven we een aantal kaders en handvatten mee, en vertalen die aan de hand van concrete voorbeelden en casussen naar de praktijk. Het liefst vertrekken we vanuit voorbeelden van de deelnemers zelf. We nodigen je dan ook graag uit situaties waar je niet goed raad mee weet aan bod te laten komen tijdens de vorming. 

Dinsdag 17 december 2019, van 19.00 tot 21.30 uur.

Dienstencentrum De Parette (Zaal Martina) – Paretteplein 19, 8530 Harelbeke

Gratis

Reeks van 22 vormingen ter ondersteuning van vrijwilligers en buddies die werken met vluchtelingen/nieuwkomers. De vormingen gaan door tussen 1 oktober 2019 en 30 maart 2020.

Het Streekfonds West-Vlaanderen, het Agentschap Integratie en Inburgering en de Provincie West-Vlaanderen nodigen je graag uit voor hun vormingenreeks ter ondersteuning van vrijwilligers en buddies die werken met vluchtelingen/nieuwkomers. Beroepskrachten die vrijwilligers ondersteunen zijn ook welkom, al is de vorming wel steeds op maat van vrijwilligers. De reeks bestaat uit 22 vormingen, verspreid over West-Vlaanderen. De vormingen gaan door tussen 1 oktober 2019 en 30 maart 2020. De vormingen beginnen altijd om 19 uur stipt. Verschillende thema’s komen aan bod. Deelname is gratis. We vragen je wel om op voorhand in te schrijven. Je kunt inschrijven voor 1 of meerdere vormingen naar keuze.

Agentschap Integratie en Inburgering

Dit vormingstraject is gericht naar vrijwilligers en buddy’s. Het is een samenwerking tussen Agentschap Integratie en Inburgering, Provincie West-Vlaanderen en Het Streekfonds West-Vlaanderen.

 

Meer info vind je op de website van provincie West-Vlaanderen.

Voor vragen kan je terecht bij lobke.roygens@west-vlaanderen.be of dries.casier@integratie-inburgering.be.

 

Schrijf je in