Gebruik taaliconen om ook anderstaligen te bereiken voor vrijetijdsactiviteiten.

Medewerkers van lokale besturen en organisaties.

Donderdag 16 maart 2023, van 9.30 tot 11.30 uur.

We bieden deze vorming digitaal aan. Enkele dagen vóór de eerste sessie ontvang je een link waarmee je deze training kan volgen.

Gratis

Organiseer je vrijetijdsactiviteiten voor het grote publiek? Met taaliconen stel je je aanbod open voor anderstaligen die Nederlands leren. Zo bereik je niet alleen een ruimere doelgroep, je stelt je met een herkenbaar kwaliteitslabel ook op als oefenkans Nederlands.

Elk icoon geeft aan hoeveel kennis van het Nederlands nodig is om van een bepaalde activiteit (sport, cultuur, vrije tijd …) te kunnen genieten. Zo verlaag je de drempel voor volwassen anderstaligen om deel te nemen aan het vrijetijdsaanbod.
Na de vorming weet je:

  • hoe je taal iconen kan inzetten
  • waarom oefenkansen Nederlands zo belangrijk zijn voor anderstaligen
  • hoe je een taalicoon kiest voor jouw activiteit
  • hoe je laagdrempelige teksten schrijft
  • hoe je ervoor zorgt dat anderstalige bezoekers zich welkom voelen en je begrijpen.

Als je effectief van start gaat met de taaliconen, sluit je na de sessie een samenwerkingsovereenkomst af voor toegang tot het nodige materiaal. Wanneer je deelneemt op vraag van een lokaal bestuur, is het van belang dat er telkens minimum één verantwoordelijke per gemeentelijke dienst de vorming volgt. Enkel na deelname mag jouw dienst de taaliconen gebruiken.

Agentschap Integratie en Inburgering
Siska Goubert en Stéphanie Jaenen

Feedback 
Om onze dienstverlening te blijven verbeteren, vragen we enkele dagen na de vorming jouw feedback via e-mail. Via een online vragenlijst peilen we naar jouw tevredenheid over deze vorming.